Corect, nici nu bagasem de seama. Ba chiar vad ca Alt+s, cu Caps, imi da: Í.
In schimb, tot cu Caps, Alt + Shift, face bine: ĂÂȘȚÎ. E feature, sau bug?
Tastatura Romanian Programmers a lui Cattus Thraex are niște probleme.
Dacă este apăsat Caps Lock, combinația AltGr + [sti] generează minuscule în loc de majuscule, și AltGr + q genereaza ‘Œ’.
Corect, acest nivel a rămas din forma inițială. Corecta-voi cu proxima ocazie, în principiu fac asta cînd le iau pe toate la puricat. Alte bug-uri ai mai observat, în alte keylayout-uri? Zi acuma, că dacă mă apuc să am lista completă. Dacă ai mai multe, bagă-mi un PM, te rog.
Ce tastatura as putea lua pentru a avea diacritice, dar parantezele patrate si acoladele sa se pastreze? Romanian Programmers? Unde pot gasi o imagine cu layout-ul fiecarei tastaturi?
Parantezele pătrate se păstrează la nivelul imediat superior pe toate keylayout-urile, iar pe Programmers mereu. „Nivelul imediat superior” este option/alt și option/alt-Shift plus tasta cu pricina.
fiecare layout este vizualizabil dacă activezi Keyboard Viewer tot de unde activezi și layout-urile. Asta pt layout-urile active. Dacă vrei să deschizi un keylayout neinstalat, folosește UKELELE, caută pe google că dai rapid de ea.
Cattus, am o problema cu Romanian Programmers, pe 10.4.11: merg toate diacticele, majuscule si minuscule, cu exceptia lui ş minuscul (cel cu comma below). Keyboard Viewer arata corect ş-ul, dar cand dau pe el se aude sunetul ala de eroare si atat.
Instalat pachetul de la tine acum vreo 2 zile, cu restart si reparat permisiuni.
Cattus, am o problema cu Romanian Programmers, pe 10.4.11: merg toate diacticele, majuscule si minuscule, cu exceptia lui ş minuscul (cel cu comma below). Keyboard Viewer arata corect ş-ul, dar cand dau pe el se aude sunetul ala de eroare si atat.
Instalat pachetul de la tine acum vreo 2 zile, cu restart si reparat permisiuni.
Dacă schimbi fontul cu, să zicem, Times ori Palatino, ce face?
Ce aplicație folosești?
Dacă Keyboard Viewer arată corect caracterul, înseamnă că așa este, e corect, problema ar fi la font și/sau la aplicație. La mine e OK:
șȘ şŞ
și pe Keyboard Viewer și pe concret, aici pe forum. Sînt deja pe Snowică Leopardu.
Ia verifică ce fonturi ai cu punct folosind Font Book, mi-e teamă că ai cam multe.
Aveam vreo 12 fonturi cu punct, le-am rezolvat.
Am incercat si cu Times, Arial, Palatino, Lucinda Grande; in TextEdit, pe forum, Word… nu vrea.
foarte ciudat, nu pot reproduce, dacă nu pot reproduce, nu pot da soluții. E ceva la tine, nu-mi dau seama ce.
Șterge și repune fișierul ăla .keylayout, nu am altă idee, s-o fi corupt la tine, deși, dacă Keyboard Viewer arată că e OK, atunci e OK.
N-ai alt mac să repeți testul?
Chiar ca e ciudat: pe alt Mac, cu Leo, merge totul brici. Pe asta, cu Tigru, nu vrea si pace. Am reinstalat pachetul din primul post de aici, ş si virgula nu vrea. Apas pe el si nu face nimic, in afara de bang-ul ala de eroare.
Poate conteaza: e un PowerBook QWERTY, cu tasta ~ intre Z si Shift stanga.
Chiar nu îmi explic cum se întâmplă asta! Atașez un print screen. Îmi pune spațiu după diacritice. Dar mi se întâmplă asta doar când dau copy-paste la textul dintr-un anumit document. Sa fie formatat într-un anumit fel documentul din care copiez?
Diacriticile le am pe tastatură. Am cumparat mac-ul cu tasatatura pentru România.
Chiar nu îmi explic cum se întâmplă asta! Atașez un print screen. Îmi pune spațiu după diacritice. Dar mi se întâmplă asta doar când dau copy-paste la textul dintr-un anumit document. Sa fie formatat într-un anumit fel documentul din care copiez?
Diacriticile le am pe tastatură. Am cumparat mac-ul cu tasatatura pentru România.
Cînd dai copy-paste din/în aplicații, comportamentul poate fi neașteptat și diferit de ceea ce te-ai aștepta. Fă o probă cu TExtEdit și OpenOffice și vezi cum se face acolo. Cel mai bine ar fi să deschizi/imporți acel document tot în Word și să faci copy-paste în acceași aplicație. Ce înseamnă „se întâmplă asta doar când dau copy-paste la textul dintr-un anumit document”, e cam criptic ce spui, ce fel de aplicație, ce fel de document?