Chiar nu îmi explic cum se întâmplă asta! Atașez un print screen. Îmi pune spațiu după diacritice. Dar mi se întâmplă asta doar când dau copy-paste la textul dintr-un anumit document. Sa fie formatat într-un anumit fel documentul din care copiez?
Diacriticile le am pe tastatură. Am cumparat mac-ul cu tasatatura pentru România.
Cînd dai copy-paste din/în aplicații, comportamentul poate fi neașteptat și diferit de ceea ce te-ai aștepta. Fă o probă cu TExtEdit și OpenOffice și vezi cum se face acolo. Cel mai bine ar fi să deschizi/imporți acel document tot în Word și să faci copy-paste în acceași aplicație. Ce înseamnă „se întâmplă asta doar când dau copy-paste la textul dintr-un anumit document”, e cam criptic ce spui, ce fel de aplicație, ce fel de document?
Ppi tocmai asta e: dau copy la conținutul unui document WORD si paste într-un document blank, tot WORD! dar merge în TextEdit. Ai avut dreptate! în TextEdit nu-mi pune spațiu după diacritice.
Ppi tocmai asta e: dau copy la conținutul unui document WORD si paste într-un document blank, tot WORD! dar merge în TextEdit. Ai avut dreptate! în TextEdit nu-mi pune spațiu după diacritice.
Mulțumesc mult!
Poate fi un bug al Word-ului. Verifică și cu alte documente dacă face la fel, probabil se va comporta (mai) bine.
În general, copy-paste trebuie evitat, deoarece multe aplicații reacționează diferit de ceea ce ai aștepta.
Mulțumesc mult!
Poate fi un bug al Word-ului. Verifică și cu alte documente dacă face la fel, probabil se va comporta (mai) bine.
În general, copy-paste trebuie evitat, deoarece multe aplicații reacționează diferit de ceea ce ai aștepta.
Numai cu documentul asta face asa. Si l-am modificat in TextEdit și apoi l-am salvat .doc. Și l-am deschis din nou și au mers diacriticile: nu mi-a mai pus spațiu după ele:) Interesant, nu?:)
Mersi mult Cattus! faci lumea computerelor mai usoara pt femei!
/Library/Keyboard Layouts - gol
/Users/(porecla)/Library/Keyboard Layouts - gol
Unde sunt Romanian.keylayout și Romanian - Standard.keylayout ?
Or fi în /System/Library/Keyboard Layouts/AppleKeyboardLayouts.bundle/Contents/Resources/AppleKeyboardLayouts-B.dat repectiv /System/Library/Keyboard Layouts/AppleKeyboardLayouts.bundle/Contents/Resources/AppleKeyboardLayouts-L.dat ???
/Library/Keyboard Layouts - gol
/Users/(porecla)/Library/Keyboard Layouts - gol
Unde sunt Romanian.keylayout și Romanian - Standard.keylayout ?
Or fi în /System/Library/Keyboard Layouts/AppleKeyboardLayouts.bundle/Contents/Resources/AppleKeyboardLayouts-B.dat repectiv /System/Library/Keyboard Layouts/AppleKeyboardLayouts.bundle/Contents/Resources/AppleKeyboardLayouts-L.dat ???
Abia acum am văzut mesajul!
De la Leo încoace, Apple le-a ascuns, este un .bundle la nivelul /System/Library/Keyboard Layouts
un coleg mi-a arat acum doua saptamini un Dell 9” cu un sistem de operare Macintosh. Am fost interesat si el mi-a spus ca Dell Mini 10v sau Inspiron mini 1011 (este acelasi produs doar numele sint diferite) ar fi mai bun (putin mai mare) mi-am cumparat si eu unul si dupa ce am consultat un forum http://www.mydellmini.com/forum/dell-mini-10v-mac-os-x-discussion/ am putut sa instalez si Mac OS 10.6 pe el si un Windows 7.
As dori acum sa-i fac si un layout AppleKeyboard romanesc pentru el. Computerul are o tastatura QWERTZ germana dar pentru ca este un PC mai sint si alte taste (Alt Gr, Strg etc) pe care poate pot sa le setez altfel.
Cred ca trebuie sa folosesc un program pentru asa ceva si nu mai stiu exact care. Parca era o data un program care avea numele unui instrument muzical dar nu mai tin minte.
Exista vreo posibilitate sa aflu numele acestui/acelui program si daca ruleza cumva pe 10.6?
Programul este Ukelele, un progrămel făcut de niște lingviști de la SIL. Versiunea asta (cu multe actualizări în 2010) pare să corecteze erori la salvarea/utilizarea unor tastaturi modificate — v. update de la 1 Aprilie 2010: Adjusted some code to prevent Ukelele producing a keyboard layout file that cannot be used by the operating system. Opening and saving a file should fix the problems in existing keyboard layouts.
Dacă-ți luai un mac, nu mai aveai problemele astea.
Sergiule, mersi, dar am cel putin un Mac in casa din ‘89. Am inceput cu 6.02. Un asemenea sfat imi este de prisos.
Nu am vrut UN Mac. Am mai multe. Am vrut ALTCEVA. Si pot sa-ti spun si din ce cauza:
1. pentru ca m-a costat impreuna (Dell, memorie, hardisc) doar 280 €
2. pentru ca iBook-ul este la fiica-mea
3. pentru ca nu vreau un iPad
4. pentru ca Apple nu are la dimensiunea asta nimic
...
alte motive (ca si cele deja enumewrate) precum societate de consum etc nu ajuta la nimic.
Intrebarea mea a fost (si este) cu care program pot face un keyboard layout.
Am făcut căteva fonturi care pe Mac OS 10.6 merg impecabil, atât la deschidere cât și la printare.
Puse pe Mac OS 10.4.11 Intel sau PPC nu merg unele diacritice, sau unele stiluri ale fontului.
Am încercat cu tastatura RO.
Care este diferența între 10.4 și 10.6 pentru situația asta?
Sunt aceleași fonturi , .otf pe amandouă sistemele ....
nu e nici o diferență
verifică setările din system preferences / language și input menu
eu de exemplu, am limba română setată prima, și folosesc keyboardul romanian programmers (care face diacriticile pe literele respective în combinație cu tasta alt)