6 din 21
6
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

MAC OS X structure repeats the hierarchical structure on 3 levels:
/Library/...
/Users/Logged User/Library/...
/System/Library

You should not touch the last one, unless you are an expert (obviously, you are not!)
The other two may be carefully changed, with the difference that changes at the Users/... level affect the logged user only, whereas changes at /Library level may affect all users (if there are more, if there is just one, does not matter - just that users may be added any time).
If still not clear, specify what’s unclear.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
Rank
Newbie
Din: București
Macuser din: 01.03.08

Mulţumesc şi din partea mea lui Cattus. Am instalat keylayout-ul Romanian PC-L2 pentru compatibiliate cu Windows XP. Hooray, hooray nu se mai văd pătrăţele în Word smile

Semnătură 

I  macbook

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Alexia - 05 Martie 2008 03:51 AM

Mulţumesc şi din partea mea lui Cattus. Am instalat keylayout-ul Romanian PC-L2 pentru compatibiliate cu Windows XP. Hooray, hooray nu se mai văd pătrăţele în Word smile

Cel puțin din acest punct de vedere, aștept generalizarea lui Vista, ăla nu mai are pătrățele oricum o dai!

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.03.08

Mulțumesc cerului pentru că l-a dat pe cetățeanul care a inventat “Romanian Programmers” key layout. Un cetățean de nădejde. Cu prima ocazie îl scot la cofetărie. smile

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
shakenbutnotstirred - 05 Martie 2008 08:39 AM

Mulțumesc cerului pentru că l-a dat pe cetățeanul care a inventat “Romanian Programmers” key layout. Un cetățean de nădejde. Cu prima ocazie îl scot la cofetărie. smile

La berărie e mai bine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Se poate modifica la layout-urile respective punctul decimal de pe numpad în virgulă decimală?

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 02 Aprilie 2008 04:11 AM

Se poate modifica la layout-urile respective punctul decimal de pe numpad în virgulă decimală?

S-ar putea, dar nu așa se face. Setarea punct/virgulă la zecimale se face din systrem prefs/international/formats. Dacă alegi România, automat ai virgulă în loc de punct pt zecimale.
Unele aplicații permit setarea acestei opțiuni în propriile lor preferințe.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRank
Jr. Member

Setarea punct/virgulă la zecimale se face din systrem prefs/international/formats. Dacă alegi România, automat ai virgulă în loc de punct pt zecimale.

Asa ar fi normal, dar cand e pe RO (pe oricare din layout-uri) tasta respectiva pune tot punct. Unde ma doare cel mai mult este in Neooffice si Openoffice, ambele recunoscand localizarea (virgula decimala), dar tot punct se tasteaza. De ex. layout-ul Hungarian tasteaza virgula.

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 05 Aprilie 2008 01:14 AM

Setarea punct/virgulă la zecimale se face din systrem prefs/international/formats. Dacă alegi România, automat ai virgulă în loc de punct pt zecimale.

Asa ar fi normal, dar cand e pe RO (pe oricare din layout-uri) tasta respectiva pune tot punct. Unde ma doare cel mai mult este in Neooffice si Openoffice, ambele recunoscand localizarea (virgula decimala), dar tot punct se tasteaza. De ex. layout-ul Hungarian tasteaza virgula.

OK. Să o luăm sistematic:
1. „dar cand e pe RO (pe oricare din layout-uri)” - concret, care layout-uri? Numește-le.
2. În care aplicații, în afară de NeoOffice (cu OpenOffice nu prea discut, deci să-l lăsăm deocamdată) pune punct, în loc de virgulă? În ce context? Dă un exemplu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRank
Jr. Member

1. „dar cand e pe RO (pe oricare din layout-uri)” - concret, care layout-uri? Numește-le.
2. În care aplicații, în afară de NeoOffice (cu OpenOffice nu prea discut, deci să-l lăsăm deocamdată) pune punct, în loc de virgulă? În ce context? Dă un exemplu.

1. Toate layout-urile din pachetul “Romanian keylayouts Xmas 2007 complet”
2. În toate aplicațiile unde pot să introduc ceva de la taste, de la TextEdit și IWork pâna la Safari.
Chestia asta nu ar fi gravă, problema apare atunci când în NeoOffice, în editorul de text și în calculul tabelar, nu e recunoscută virgula decimală (punctul decimal) și apar erori de calcul.

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 05 Aprilie 2008 02:42 AM

1. Toate layout-urile din pachetul “Romanian keylayouts Xmas 2007 complet”
2. În toate aplicațiile unde pot să introduc ceva de la taste, de la TextEdit și IWork pâna la Safari.
Chestia asta nu ar fi gravă, problema apare atunci când în NeoOffice, în editorul de text și în calculul tabelar, nu e recunoscută virgula decimală (punctul decimal) și apar erori de calcul.

Dar layout-urile Apple, Romanian și Romanian - Standard, cum merg? La fel?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRank
Jr. Member

Da. Toate merg la fel. Întretimp am încercat și la alte limbi cu layout Unicode: majoritatea schimba punctul în virgulă (unde e cazul).
Nimeni nu a observat chestia asta până acum? Sau doar la mine nu merge? Am încercat și cu tastatură de PC și cu tastatură Apple ... la fel.
Sub VMWare/Windows funcționează, dar acolo e altă mâncare de pește.

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 05 Aprilie 2008 03:19 AM

Da. Toate merg la fel. Întretimp am încercat și la alte limbi cu layout Unicode: majoritatea schimba punctul în virgulă (unde e cazul).
Nimeni nu a observat chestia asta până acum? Sau doar la mine nu merge? Am încercat și cu tastatură de PC și cu tastatură Apple ... la fel.
Sub VMWare/Windows funcționează, dar acolo e altă mâncare de pește.

Deocamdată m-am liniștit, credeam că setul meu are o hibă!

Eu am testat treaba asta, cu punct/virgulă la calcule, dar o folosesc rar. În unele aplicații, dînd setez treaba asta, măsoară corect cu virgulă, de ex. marginile albe la 2,54 cm (nu 2.54). Deci la mine merge OK, numai că, repet, folosesc rar chestia asta. Nu cred că e o chestie care ține de .RO, ci de alte setări, poate ar fi mai bine să repui problema în altă parte pe forum, aici e cam pierdută între chestii pe care cei care te-ar putea ajuta nu le citesc!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRank
Jr. Member

Ok, am sa mai incerc să vad ce pot face din setări.

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Apropo, Cattus, mii de multumiri de la soţia mea. Cum trimite pe mai multe platforme, MacLegacy-L2 a devenit prietenul ei de nadejde.

6 din 21
6