mi se schimba tastatura singura (?)
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cateodata ma trezesc cu tastatura pusa pe romana, nu pot reproduce si nu cred ca exista vreo combinatie de taste pentru asta (vezi poza)
fac eu totusi ceva? invers nu se schimba, dar mi se intampla in general dupa ce am pus intentionat pe romana si apoi schimb pe US.

daca n-as avea nevoie toata ziua de acolade si apostroafe la locul unde le stiu eu, n-ar fi o problema sa invat sa scriu cu diacritice.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

și ce te oprește să folosești tastatura Romanian Programmers?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu am problema inversa: stau pe Romanian Programmers si cand deschid Word, trece automat pe US.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

la mine, cu word2004, păstrează setarea…
parcă mi-a făcu odată figura, dar după un applejack și-a revenit la stabilitate

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
.ral:cr - 06 Mai 2009 02:24 AM

cateodata ma trezesc cu tastatura pusa pe romana, nu pot reproduce si nu cred ca exista vreo combinatie de taste pentru asta (vezi poza)
fac eu totusi ceva? invers nu se schimba, dar mi se intampla in general dupa ce am pus intentionat pe romana si apoi schimb pe US.

daca n-as avea nevoie toata ziua de acolade si apostroafe la locul unde le stiu eu, n-ar fi o problema sa invat sa scriu cu diacritice.

Scrinșoata anexată nu se referă la tastaturi, ci la scurtături și văd că nu ai activat rotirea lor prin Cmd-spacebar și cmd-opt-spacebar. Dacă ai activat româna ca limbă principală și, de asemenea, Romanian ori Romanian - Standard (alea cu care vine sistemul), atunci ar fi logic, sistemul vede tastaturile astea RO ca tastaturi principale ale sistemului.
Aici, Leopardu – nu știu de ce – e mai prost decât Tigrul, unde puteai discrimina între a folosi aceeași tastatură mereu ori tastatură per aplicație (poutea fi diferite).

„daca n-as avea nevoie toata ziua de acolade si apostroafe la locul unde le stiu eu, n-ar fi o problema sa invat sa scriu cu diacritice”. Nu pricep ce vrei să spui? Fie că le folosești pe alea oferite de Apple, care au numitele caractere în poziții cam incomode, fie că le folosești pe ale mele, în poziții mult mai comode, dacă activezi Keyboard Viewer, le înveți locul și, după aia, le folosești ușor, indiferent de tastatura aleasă.

fii mai clar, să vedem unde-i baiu și unde-i mălaiu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu concep ca {}”’\ sa fie in alt loc decat ala de pe tastatura. cu diacriticele m-as putea obisnui oriunde pt ca le-am folosit rar. sa inteleg ca romanian programmers are acele caractere la locul lor iar diacriticele in alta parte? daca e asa o s-o incerc, de cand cu leopard nu am mai downloadat setul de pe macuser.

pana una alta m-am lamurit cu nedumerirea mea, se schimba singura tastatura, si pentru ca nu am shortcut imi era greu s-o schimb cu mouseu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
.ral:cr - 07 Mai 2009 02:41 AM

nu concep ca {}”’\ sa fie in alt loc decat ala de pe tastatura. cu diacriticele m-as putea obisnui oriunde pt ca le-am folosit rar. sa inteleg ca romanian programmers are acele caractere la locul lor iar diacriticele in alta parte? daca e asa o s-o incerc, de cand cu leopard nu am mai downloadat setul de pe macuser.

pana una alta m-am lamurit cu nedumerirea mea, se schimba singura tastatura, si pentru ca nu am shortcut imi era greu s-o schimb cu mouseu.

Du-te la .RO și ai acolo destul. Activează Keyboard Viewer și arată el tot. Cum vrei să le înveți dacă nu le înveți?

„se schimba singura tastatura, si pentru ca nu am shortcut imi era greu s-o schimb cu mouseu.” Păi de ce nu-ți activezi shortcutu?! Eu activez și, intrînd în conflict cu Spotlight, acolo aleg ctrl-spacebar și ctrl-alt-spacebar. E simplu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am trecut pe romanian programmers, îmi place că sunt puse pe tastele corespunzătoare fără diacritica. să văd cât îmi ia să mă obișnuiesc.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

15 minute…