.ral:cr - 06 Mai 2009 02:24 AM
cateodata ma trezesc cu tastatura pusa pe romana, nu pot reproduce si nu cred ca exista vreo combinatie de taste pentru asta (vezi poza)
fac eu totusi ceva? invers nu se schimba, dar mi se intampla in general dupa ce am pus intentionat pe romana si apoi schimb pe US.
daca n-as avea nevoie toata ziua de acolade si apostroafe la locul unde le stiu eu, n-ar fi o problema sa invat sa scriu cu diacritice.
Scrinșoata anexată nu se referă la tastaturi, ci la scurtături și văd că nu ai activat rotirea lor prin Cmd-spacebar și cmd-opt-spacebar. Dacă ai activat româna ca limbă principală și, de asemenea, Romanian ori Romanian - Standard (alea cu care vine sistemul), atunci ar fi logic, sistemul vede tastaturile astea RO ca tastaturi principale ale sistemului.
Aici, Leopardu – nu știu de ce – e mai prost decât Tigrul, unde puteai discrimina între a folosi aceeași tastatură mereu ori tastatură per aplicație (poutea fi diferite).
„daca n-as avea nevoie toata ziua de acolade si apostroafe la locul unde le stiu eu, n-ar fi o problema sa invat sa scriu cu diacritice”. Nu pricep ce vrei să spui? Fie că le folosești pe alea oferite de Apple, care au numitele caractere în poziții cam incomode, fie că le folosești pe ale mele, în poziții mult mai comode, dacă activezi Keyboard Viewer, le înveți locul și, după aia, le folosești ușor, indiferent de tastatura aleasă.
fii mai clar, să vedem unde-i baiu și unde-i mălaiu.