Am descoperit ca ultima versiune de Snow Leopard Developer contine traduceri in limba romana. Am gasit un bug care chiar daca ai sistemul in limba engleza apare in Finder la data “ieri” in loc de yesterday si tot asa. Nu este cine stie ce dar este posibil ca de data aceasta Apple sa ofere si o versiune in limba romana. Sau macar stiim ca se lucreaza la ea.
Eu nu am văzut nimic în plus față de Leopard, adică: data din menu bar, data în widget-ul iCal și în iCal, data în Finder. Nici o aplicație cu vre-un meniu, ceva în limba română. O să mă uit mai atent totuși, poate mi-a scăpat ceva și revin cu detalii. Testez pe cea mai nouă versiune, adică 10A411.
Da, se pare că au mai adăugat ceva. La Get Info pe un fișier din Finder, la dată scrie “Modified ieri….”, “Last opened azi….”. Am adăugat și o mică captură de imagine. Suntem pe drumul cel bun :D.
Traducerea zilelor saptamanii si alte asemenea cuvinte izolate exista deja.
Se pare ca nimeni nu a observat ca iPhone OS 3 e tradus integral in romana! Calatorind 22 de ore cu trenul, am pus si romana pe iPhone, tot nu aveam ce face si acuma am tot iPhone romanizat.
Deci se lucreaza. Sigur, ca tipicar al traducerilor, am multe observatii, dar asta e alta poveste. Posibil sa se lucreze serios si la Snow Leopard in romana.
Da, se pare că au mai adăugat ceva. La Get Info pe un fișier din Finder, la dată scrie “Modified ieri….”, “Last opened azi….”. Am adăugat și o mică captură de imagine. Suntem pe drumul cel bun :D.
Asta are legătură cu setarea datei și a regiunii,nu e nimic tradus.
Este oricum un bug. Chiar daca am setata data pe Romanian la international format. Nu este normal ca OS X sa-mi afiseze o informatie in alta limba decat cea setata in cazul meu US.