Am un buget destul de restrans (450-500 euro); doresc sa cumpar un macbook in viitorul apropiat pentru a mixa cu el si as avea niste intrebari:
1.- merita cumparat un macbook de 13” din 2007-2008? sau e foarte vechi si nu voi mai avea timp sa-l folosesc ca lumea?
2.- ce fel de nereguli sau probleme pot avea macurile reconditionate care se vand la 499 euro cu post garantie?
3.- cea mai importanta intrebare: asa cum am mentionat vreau sa il folosesc pt dj-ing, si as vrea sa stiu daca a folosit cineva programele virtual dj sau native instrumenst - traktor pe mac? Mai exact daca voi putea folosi un sound card tip USB in paralel cu placa de sunet incorporat in mac?
multi filosesc ibook-ul g4 pt djing si da merg toate acele programe de care ai mentionat mai sus
da nu mia bine strangi inca o lecuta de bani si iti iei unul nou sau un macbook pro de 13’’ dar cel mai bine un ibook g5 la ce vrei sa-l folosesti sau un macbook plastic
omule,da nu poate sa il imbuntateasca.
iBook suporta cat maxim de ram ? 1GB ? 512 MB ? Ca sa se miste programele astea bine trebuie minim 1.5 GB Ram.
Si la procesor e mai handi iBook..cat are maxim ? 800 Mhz ? 1Ghz ? + diferenta de arhitectura,nu toate programele utile merg pe PPC.
Eu am crezut ca imi smulg ochii din cap cu procesor de 1.6 Ghz in Ableton. Iti dai seama cum e cu unul de 800 Mhz.
da probabil nu is prosti ce zici
dar daca ar rula virtual dj ar merge chill credema stiu pe cineva care foloseste si se misca binisor:))
si am gasit pe unu care ruleaza leopard pe un g4:))si i merge si wow )deci i ceva pt o scula de 6 ani
da probabil nu is prosti ce zici
dar daca ar rula virtual dj ar merge chill credema stiu pe cineva care foloseste si se misca binisor:))
si am gasit pe unu care ruleaza leopard pe un g4:))si i merge si wow )deci i ceva pt o scula de 6 ani
da mai Razvan, dar Virtual DJ e handicapat, Ableton Live si Traktor is programele adevarate.
Ableton zice asa : 1.25 GHz G4/G5 or faster (Intel Mac recommended), 1 GB RAM (2 GB recommended), Mac OS X 10.4.11 (10.5 or later recommended), DVD-ROM drive
Traktor DJ Studio (asta mai handi) : Mac OS 10.3.6, G4 1 GHz, 256 MB RAM; Recommended: Mac OS 10.2.6, G4 1.25 GHz 512 MB RAM.
Traktor Scratch Pro : Intel® Core™ Duo 1.66 GHz, 1 GB RAM, Mac OS® X 10.5/10.6
Traktor Pro :Intel® Core™ Duo 1.66 GHz, 1 GB RAM, Mac OS® X 10.5/10.6
Eu folosesc tractorul pt mixat…pana acum l-am folosit pe pc sau pe 2 laptopuri in paralel.
la pc am un sound card vechi cu 2 iesiri stereo si pot folosi tractorul perfect pentru djing. (unul este conectat la mixer si ruleaza piesele iar la cealalta iesire este conectat casca si pot alege, asculta piesele urmatoare). Asta ma intereseaza daca se poate realiza acest lucru si la macbook, adica: sa conectez sound cardul macului la mixer si prin sound cardul usb sa caut si sa ascult piesa urmatoare in traktor?
si daca da, ce tip de sound card usb imi recomandati?
Da, si mie mi-ar placea un macbook pro de 15, dar cum v-am spus nu am mai mult decat 450-500 euro. si as avea nevoie de un mac cat mai repede :(
un MBP din 2007/6 gasesti la 500 de euro - ala din 2008 care l-am sugerat eu nu cred.
oricum,tie iti trebe ceva cu procesor peste 1.8 Ghz si minim 1.5 GB ram - zic eu
Da, asa mam gandit si eu unul de 1.8-2 ghz si cu 2 gb ram.
In decembrie erau full, dar acum nu mai gasesc nimic de vanzare…erau chiar si la 400-450 euro….dar s-au vandut, sau nu raspund la mesaje….