scoro2000 - 25 Aprilie 2010 07:21 AM
Daca vrei sa discutam in particular despre Aperture si despre un workflow personal, sunt dispus sa-ti impartasesc experienta mea, fara nicio problema.
Daca ajung sa ma acomodez cu Aperture, probabil ca am sa te caut cu intrebari si in particular.
Dar pana atunci ma gandesc ca n-ar fi rau dc ai avea timp sa descrii pe scurt workflow-ul tau pe forum, poate mai vad si altii, poate ne mai vin idei.
Sau poate mai vrea si altcineva sa ne arate workflow-ul sau.
In cazul meu, inca e haos, dar incerc sa-l sistematizez:
Calculatorul principal e un Macpro 2.66 Quad. Nu la fel de feroce ca modelele de 1-2 ani, dar inca destul de rapid, mai ales cu 4 harddisk-uri in RAID0.
Cel putin teoretic n-ar trebui sa ma plang de viteza cu niciunul dintre programe.
Fotografiez in 99% din cazuri tethered, direct in Capture One. Acesta are un sistem de lucru cu sesiuni, in sensul ca pastreaza pt fiecare job un folder in care isi tine subfoldere cu raw-uri, albume, altul cu imagini developate si un altul care pastreaza cu setarile facute.
Nu exista library in sensul asemanator cu LR sau Ap3.
Cand inchei cu proiectele/sesiunile le transfer cu totul pe un hard mare. Am strans pana acum 7-8 harduri de 1 terra, pe care le pot accesa foarte rapid, la nevoie, cu asta: http://eshop.macsales.com/item/Newer Technology/FWU2ES2HDK/
De aici le catalogam cu mai mult timp in urma cu Iview Mediapro, dar am trecut, de vreo 2 ani la LR, apoi am fost tentat de Aperture. Obisnuit insa fiind cu LR mi-a fost mai greu sa gasesc anumite functii similare la Aperture, desi incet incet imi dau seama ca de fapt e mai simplu, chiar.
Cam atat.