... 99/99… dpm n-are noimă nici estetic nici tipografic și eu unul nu țin minte s-o fi văzut undeva… Păcat că aceste decizii se iau peste capul celor care ar avea discernămîntul profesional să le ia…
... Începînd cu 1990, varianta tipografică e tot mai frecventă din simplul motiv că Xpress nu avea opțiunea de import „citat”, ci numai „citat“ (acum mi se pare că o are). ... Nu e nimic „estetic” aici, este - pur și simplu - o convenție. ... Și alte limbi au problemele astea, „citat academic” față de uzul tipografic.
Perfect de acord, cu următoarele adaosuri:
- partea „estetică“ non est disputandum
- vizual: dpm, 66/99 reprezintă mai limpede ideea de deschidere-închidere
- udul tipografic: astfel-numitele ghilimele tipografice sînt de ex. în Germania 99jos/66sus, în engleză 66sus/99sus și abaterile… spre deosebire de cele zise digitale (sau de mașină de scris) țoli (ce mama naibii, sînt așa obosit că nu găsesc semnul) oricum le observă doar profesioniștii… Ceea ce nu e un motiv de-a renunța la… typographical correctness...
- pe mine ca designer (cum spune și Iaru) mă interesează coerența comunicării vizuale și estetica (ghilimele tipogr., ligaturi, capităluțe tipografice nu digitale, spațierea „corectă“ etc.) ceea ce are indirect a face și cu tastatura…Gînduri bune,
Absolut de acord. În keylayout-urile mele le ai pe ambele , cu option-shift-§ faci varianta tipo. În măsura în care nu folosești aplicații inteligente care, oricum scrii. le pune automat pe alea care le dorești. Mellel, de ex.