Nevoie mare nevoie
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Se da: 1 bucata film fara sunet, 1 bucata sunet. vreau sa le montez, dar fara sa pierd calitatea video-ului. iMovie e sux la faza asta….. mie-mi trebuie calitatea originala (fullframes, uncompressed).

Ce softuri gasesc, eventual free?! PLZ am nevoie urgenta

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

Ce format au bucatile ?

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
equinoxe - 04 Martie 2007 03:59 AM

Se da: 1 bucata film fara sunet, 1 bucata sunet. vreau sa le montez, dar fara sa pierd calitatea video-ului. iMovie e sux la faza asta….. mie-mi trebuie calitatea originala (fullframes, uncompressed).

Ce softuri gasesc, eventual free?! PLZ am nevoie urgenta

FCP ... evident!!! Doar ca la uncompressed iti trebuie un RAID stripped ca sa iti “duca”, uncompressed. Nu ai spus insa daca e SD sau HD ... ca-i diferenta enorma intre ele, de datarate ... evident.

Mai poti edita OFFLINE cu proxy-uri facute la materialul brut dupa care in FCP cu media management creezi o copie a montajului dar cu referinte la materialul original la calitate maxima.

Conteaza si forma finita pe ce suport media o vei scoate, DigiBeta, XDCAM, HDCAM, DVCPRO HD, etc. Sau poate suita de TGA-uri necompresate pentru film printing ...

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cred ca nu pierzi din calitate daca folosesti QuickTime Pro (nu e free…). Deschizi filmul, apoi sunetul in alta fereastra, select all sunetul, copy si paste in fereastra filmului. Apoi save.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

ffmpegX cu optiunea de mux ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Kata4 - FCP as vrea eu dar sincer n-am acum 5000 de iepurasi la mine sa-mi cumpar unu wink. A si materialul este o secventa de 2 minute, facute pe un winbox cu avid, unde sunt “adunate” in jur de .....ugh, mai multe tga-uri si facute filmulet. 800x600
@altero….. hmmm nu merge adica imi face paste la sunet inaintea filmului….si eu basically am nevoie sa… “pun soundtrack” la film.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

FCP costa numai in jur de 1500 de iepurasi.

Avidul respectiv, a captat de undeva imaginea. Nu ai spus de unde. Ca daca a captat-o de pe o camera DV sa zicem ... degeaba vrei sa lucrezi tu necompresat, ca tot calitate DV vei avea, doar ca vei duce pietre de moara in spinare depomana. Ca regula, nu vei avea niciodata o calitate mai mare decat cea pe care o introduci pentru postprocesare.

800x600 NU este o rezolutie standard TV.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

i haven’t made myself clear. Clip-ul nu trebuie sa fie rezolutie TV. trebuie sa fie 800x600. Si, am specificat de unde e captata imaginea: in jur de 4000 de cadre randate separat, si apoi puse unu’ dupa’ altu’ cat sa faca un filmulet.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
equinoxe - 04 Martie 2007 04:46 PM

Kata4 - FCP as vrea eu dar sincer n-am acum 5000 de iepurasi la mine sa-mi cumpar unu wink. A si materialul este o secventa de 2 minute, facute pe un winbox cu avid, unde sunt “adunate” in jur de .....ugh, mai multe tga-uri si facute filmulet. 800x600
@altero….. hmmm nu merge adica imi face paste la sunet inaintea filmului….si eu basically am nevoie sa… “pun soundtrack” la film.

Sa inteleg ca imaginea este generata in aplicatia Avid ?!?! Caci sincer, asta inteleg.
Nu am cum sa te ajut cu o sugestie daca nu stiu exact ce vrei sa faci. Daca nu ai timp de detalii, nu te pot ajuta. Poate au inteles alti membrii si te ajuta ei.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

scuze.
Here we go: imaginile sunt randate dintr-un engine de joc 3d (pe mac OS X) - da da, romanesc. Acel Engine nu stie inca sa scoata filmulete. Stie doar sa scoata cadru cu cadru. Asa sunt scoase imaginile. Apoi “adunate” pe un winbox in avid, si este scos acest filmulet de approx 2 minute, in 800 x 600. Problema e ca nenea ala care a adunat imaginile si a scos filmuletuul, a uitat sa puna sunetul.
Eu trebuie sa fac un cd de prezentare. Problema mea este ca vreau sa pun soundtrack la film, apoi sa-l re-randez (h.264 ca scoate f bine - nu HD) si apoi sa-l fac flv pentru flash.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Acum am inteles.
Daca nu ai FCP, poti sa exporti suita de TGA-uri in mpeg4 ... cu QuickTime Pro. Asa cum a spus altero, nu este free. Faci tu cumva rost de el. Il poti cumpara de la iStyle de exemplu.
Apoi, File > Import Image Sequence. Te va intreba la ce framerate sa iti creeze fisierul temporar. Aici trebuie sa stii la ce framerate a fost facuta animatia ta. Iti recomand 24, 25 sau 30 FPS, daca nu stii acest parametru.
Ca sa pui sunetul, intr-un post mai sus, iti spune altero exact ce trebuie sa faci.
La final, exporti totul in format m4p, H264, 800x600, si framerate-ul folosit la import.

Succes !

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

equinoxe, merge in QT Pro, am facut-o de multe ori. Vezi ca trebuie sa ai cursorul la inceputul filmului si sa dai Add to Movie, nu Paste.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

da…..mi-am dat seama ca am gresit. Uimitor….a mers. :D Multumesc foarte mult !!!
La urmatorul meet, am 2 beri de dat : Kata4 si altero :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Poate ne zici si ce joc e wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Errrrr….. ok nu e chiar un joc.  In momentul de fata se produc vizualizari interactive pentru niste mari firme de imobiliare ce construiesc varioase cartiere noi. La un moment dat va voi anunta cu un site unde veti putea experimenta aplicatia 3d direct din browser (sau download. inca nu se stie). In functie de rentabilitatea acestei activitati, se va incepe lucrul la un joc. Imi pare rau, dar mai multe detalii chiar nu pot da in acest moment, deoarece lucrurile sunt destul de…. in aer!

Semnătură