Mai intai..salutare:) asta e primul meu post aici.
asa o introducere…sunt fata si incepatoare…proaspat migrata de la PC. Adica ne-migrata inca.
Am primit un MacBook Pro de la al meu gagiu… si habar n-am cum sa setez reteaua asta wireless. Am un abonament ClickNet din ala de la romtelecom, un router sau modem (?) SpeeedTouch 585. Abonamentul este de 4 mega daca conteaza. Pe acelasi aparat (router/modem) merg cu succes fostul laptop (un Hp nx8220), laptopul lui frati-miu (un asus parca), magaoaia lu Mihai (gagicu cu PC) si PDA-ul respectivului gagic. Am unul si la birou (SpeedTouch nu gagiu)- exact la fel. Inca n-am testat acolo dar nu cred sa fie vreo diferenta.
Bun. Am butat eu (se zice “boot” si la mac?) a descoperit ca exista o retea wireless. Prima oara. Adica laptopul el fiind virgin. Am zis ca “da” vreau internet, am bagat parola… si ... nu merge. Parola fiind o chestie cu cifre si litere (wpa passkey). Mesajul pe care mi l-a dat a fost ca parola este incorecta. Dar nu e! Am testat la fostu’ laptop care inca merge bine mersi. Am fost deosebit de atenta.
E posibil sa fie o problema pentru ca abonamentul asta e adsl? Trebuie instalat ceva in plus? Ca de vazut reteaua a vazut-o. Help please:)..si daca se poate nu folositi termeni prea tehnici ca nu sunt foarte priceputa la capitolul asta. Ca sa va faceti o ideee.. ma chinui sa inchid ferestrele la aplicatii din partea dreapta (ca la windows) - presupun ca trebuie sa ma dezvat.
Bine ai venit si bravo gagiului pentru cadoul facut!
Nu am un raspuns pentru intrebarea ta, dar sigur o sa aiba altii. Eu pot sa spun ca nici eu nu am reusit sa pun WPA pe routerul meu WiFi, pentru ca la Mac trebuie o formatare speciala a passkey-ului. Cel putin la PowerBook-ul meu, care e vechiut. Asa ca am ramas cu WEP, care e mai usor de spart, dar am un firewall destul de sanatos in router.
Anyway, incearca sa pui pentru moment o parola WEP (cum naiba era? alfanumerice, cu litere pana la D, parca) si vezi daca merge.
O sa te dezveti repejor de proastele obiceiuri din Windows. Eu cand mai ajung rareori pe acolo, ma duc in stanga sa inchid ferestre. Btw, ai vazut ca pe Mac doar in foarte putine cazuri (aplicatiile care nu pot avea decat o fereastra) inchiderea ferestrei inchide si aplicatia. Ceea ce e foarte firesc!
[ Modificat: 17 Martie 2007 03:09 PM de Administrator ]
am parola, am incercat-o si pe aia si n-a mers:(
am reusit sa ma loghez…acum scriu de pe mac…dar doar cand am renuntat de tot la securitate. Reteaua noastra wireless e acu open…wide. Suntem cu chilotzeii jos cum se zice… si nu e o solutie….
multumesc de urari…parola mea nu e cu $... e un cuvant. O sa incerc cum ziceti voi - sa pun 10 caractere… da’ mai bine astept pana vine al meu concubin acasa ca daca ma prinde ca umblu la retea si schimb chestii ma trimite la mama..sau si mai rau la bucatarie…
Reteaua mea wifi e de vreo 2 ani open wide si cu chiloteii in vine si nimeni n-a atentat la pudoarea ei. Mai venea un prieten in fata blocului sa-si verifice mailurile din masina, pana cand au venit baietii sa-i instaleze netul. In rest, cine se conecteaza, sa fie sanatos. In firewalul de pe OS X we trust, folderele shareuite prin AFS sau SAMBA sunt fara informatii importante, Aitunes are parola… Ma gandesc ca as putea pe baza asta sa invoc John Doe legat de afara pe wifi did it, stii, la nevoie
huk - tu probabil ai doar mac-uri in retea. Noi avem windows peste tot - cu exceptia laptopului meu. Plus ca lucrurile pe care le lucrez eu sunt oarecum sensibile… unii clienti ma obliga prin contract sa nu am nici macar share la folderele in care tin datele/contractele lor… (paranoia in floare stiu…)
pana una alta s-a rezolvat. Adica.. pana maine n-am internet. Am vorbit cu cineva sa ma ajute…
Nici o grija. Daca folderele nu sint in Home, nici un PC nu le va vedea (numai daca nu instalezi SharePoints). Din punctul asta de vedere, protectia e beton.
teoretic n-ar trebui sa existe probleme: eu am home network-ul compus dintr-un laptop Acer (frate tembel care nu vrea mac….) si macbook pro-ul meu, legate la o retea de cartier printr-un router wireless MSI.
Cred ca problema e ca tu nu stii ce tip de criptare are reteaua (daca da, scuze, am sa ma iau de guler si sa ma dau afara singur). Eu m-am tot jucat cu diverse configuratii atat WPA cat si WEP. Si ambele laptop-uri (si 3 sisteme de operare - WinXP, Mac OS si Ubuntu) se conecteaza fara probleme. Pana la urma am ajuns la concluzia ca cea mai ok masura de securitate “pentru acasa” e o parola WEP ASCII de 13 caractere. Este atat secure (incercau vreo 3 gushteri sa se conecteze aiurea sa nu mai plateasca net - dar pt asta am mai adaugat si o filtrare dupa MAC address ca sa fiu sigur) cat si foarte compatibila : s-au mai conectat diverse laptoape, un PSP, 2 PDA-uri si un Nokia E61.
Da. Merge. Eu sunte de vina - silly girl. Reteau de acasa avea bifata o chestie unde scria “new stations allowed only with registration” - am scos bifa.. pus parola… si a mers din prima.