Am ajuns la cocluzia ca pentru a avea net pe toate “jucariile” mele trebuie sa-mi iau un router.
Studiez problema de pe formuri si la prietenii si cunostintele care folosesc asa ceva.
Ideia e urmatoarea: routere sunt o gramada dar fiecare are hibele lui, dar exista acum noul AirPort Extreme Base Station dedicat apple si pc.
Vezi: http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=83C90BF3&nplm=MA073LL/A
Cred ca este deviceul perfect pentru a elimina problemele care pot aparea in comparatie cu ceilalti competitori.
Ehh…., ramane pretul, singurul impediment care face diferenta.
Vin si va intreb pe voi urmatoaele: are careva achizitionata jocaria asta?; se misca bine si nu apar probleme mai ales la conexiunile “aeriene” cu merele?
Ar merita investit in asa ceva sau tot un router wireles la pret mai moderat se merita.
Momentan dispun de un buget ce cca. 2-2,5mil.; considerati ca merita sa mai “rotunjesc” suma de un AirPort deasta nou?
Configuratia retelei va fi urmatoarea: “firul” principal (RDS) in router apoi distribuit tot prin “fir” la 2 desktop-uri (PC si MAC) iar wireles la alte 2 portabile (PC si MAC).
Multumesc de intelegere si rabdare….
Un Asus WL-500W stie tot ce stie un Airport Extreme (e chiar mai destept) si costa cu vreo 100 RON mai putin. Eu am Asus WL-500GP si functioneaza impecabil. Nu cred ca merita sa dai banii pe un Airport.
Eu am un Asus WL-550Gx si tine Wi-Fi : MacBook, barebone ASUS cu SUSE, laptop Dell Win XP, laptop Amilo Win XP si o imprimanta HP conectata USB in router; Internet PPPoE RDS.
Nu am nici o problema cu reteaua.
tot un Asus WL-500G deluxe, isi face treaba super ok de vreun an de zile, nu am avut probleme cu el.
de curand am simiti nevoia si de un airtunes si mi-am luat airportul cu airtunes ( Apple Airbase), face play la muzicile de pe vreo 5 masini wireless
salut,
am trecut prin aceeasi dilema recent; pana la urma am luat airportu’. avantajele fata de un router normal ar fi ca in cateva minute l-ai instalat chiar daca nu te pricepi la routere etc. si ca nu are antene externe. dezavantajul e pretul.
“Toti contra unu” asa vad eu topicul asta….
Asus, asus, asus…. Ehh…, acu chiar ca sunt in ceata! Windoze-arii zic: NU ASUS! Macintosh-istii: ASUS!
Vorbit-am cu un prieten cu pregatie CISCO Wireless (modul cum zic ei) si mi-a recomandat Linksys si TRENDNET cu acreditare CISCO….
Cred ca modelul asta: http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US/Layout&cid=1115416825655&pagename=Linksys/Common/VisitorWrapper
este o alegere buna si totodata se incadreaza in bani pe care ii am.
Sigur o sa-mi spuneti ca de ce nu iau unul cu “n” si merg pe “g”.... La ce bun daca ambele apple au cardul wi-fi intern cu tehnologie “g”, iar la laptopul PC cardul este tot “n”. In ceace priveste Desktopurile oricum vor fi conectate pe fir. Da intradevar reteaua dintre desktopuri si portabile poate fi pe “n”, dar eu cum nu ma grabesc…., merge si pe “g”.
Multumesc de raspunsuri si astep alte comentarii privind alegerea mea, cat si eventuale probleme intampinate cu acest model.
In timp ce raspundeam am primit un raspuns care modifaca povestea cu “toti contra 1”
Incepe competita contra ASUS…..
Hai ca deja sunt curios ce raspunsuri mai primesc!
“Toti contra unu” asa vad eu topicul asta….
Asus, asus, asus…. Ehh…, acu chiar ca sunt in ceata! Windoze-arii zic: NU ASUS! Macintosh-istii: ASUS!
Vorbit-am cu un prieten cu pregatie CISCO Wireless (modul cum zic ei) si mi-a recomandat Linksys si TRENDNET cu acreditare CISCO….
Eu ti-am zis ca am Mac OS X, Linux, Windows in retea. Iti cumperi router de cati bani ai si pentru necesitatile tale. Normal ca prietenul acreditat Cisco iti recomanda produse cu acreditare Cisco, dar asta nu inseamna ca celelalte de pe piata nu sunt bune. Eu mi-am luat Asus, pentru ca unii baieti destepti i-au rescris OS-ul pentru a avea o conexiune de backup Zapp EV-DO ( http://oleg.wl500g.info/ ).
In timp ce raspundeam am primit un raspuns care modifaca povestea cu “toti contra 1”
Incepe competita contra ASUS…..
Hai ca deja sunt curios ce raspunsuri mai primesc!
Eu am două Apple, evident în locații diferite. Nu e obligatoriu să fie Apple, Asus ar fi - poate - prima opțiune. Roagă-i pe cei care au deja Asus, poate vin la tine sau te duci la ei să vezi la fața locului ce și cum. Dacă vrei să vezi un Apple Airport care „alimentează” 3 mac-uri, un PC și o imprimantă de rețea, ești bine venit. Ocazional, mai bag și boxele…
Hai sa va explic de ce am ajuns sa am indoieli visavis de ASUS.
La fostul servici al meu, unde inca lucra prietenul cu Cisco, au creat reteaua WI-FI folosind routere Asus.
In discutia cu inca freo 2 amici tot asa ziceau ca au avut Asus si ca reteaua cade mai tot timpul.
Acu’ vorba aia, Toma Necredinciosu’, pana nu m-oi convinge personal…
In fine, cred ca pana la urma acest prim router va fi unul de sacrificiu (il cumpar din cauza situatiei care imi inpune acest lucru), urmannd ca in urma experientei acumulate sa stiu ce alegere voi face pe viitor si totodata sa ma pregatesc si material cum trebiue.
Multumesc tuturor celor care s-au implicat in aceasta discutie, si nunumai…
Daca mai e vre-un “ratacit” care simte nevoia sa se exprime, chiar il rog.
Noi nu ti-am recomandat sa-ti cumperi ASUS; doar am spus ce folosim ( poate ca cei care ti-am scris ca avem ASUS suntem singurii 2-3 de pe forum care folosim aceasta firma de routere ).
Ia uite aici preturi http://www.emag.ro/routere_wireless si alege ...
Hai sa va explic de ce am ajuns sa am indoieli visavis de ASUS.
La fostul servici al meu, unde inca lucra prietenul cu Cisco, au creat reteaua WI-FI folosind routere Asus.
In discutia cu inca freo 2 amici tot asa ziceau ca au avut Asus si ca reteaua cade mai tot timpul.
Acu’ vorba aia, Toma Necredinciosu’, pana nu m-oi convinge personal…
In fine, cred ca pana la urma acest prim router va fi unul de sacrificiu (il cumpar din cauza situatiei care imi inpune acest lucru), urmannd ca in urma experientei acumulate sa stiu ce alegere voi face pe viitor si totodata sa ma pregatesc si material cum trebiue.
Multumesc tuturor celor care s-au implicat in aceasta discutie, si nunumai…
Daca mai e vre-un “ratacit” care simte nevoia sa se exprime, chiar il rog.
Eu am avut experiențe oarecum neplăcute cu Asus wl-usb adapter 167g, care tot dădea kernel panic pe tiger 10.4.0, apoi au corectat driverul, nu a mai avut kernel panic. Pe Win xp merge brici pe pc-u lui fi-meo, parca a mers bine si cele 2-3 zile cand a pus vista, apoi a sters-o injurand. Dar erau Asus usb-wl adapters, nu routere. Acuma nu știu, repet, dacă vrei să vezi cum merge Apple, poți veni. Eu sînt mulțumit, uneori, cam 1-2 ori pe săptămînă, trebuie scos din priză și repus, un soi de resetare, dimineața (numai dimineața) nu mai vede rețeaua, cred că ține de oarece setări care le fac băieții ăia prin serverul de cartier.
Eu nu am scris, pentru ca nu am ce sa recomand: routerul WiFi pe care-l folosesc de ani de zile nu se mai fabrica. E un SMC si au trecut zeci de TB prin el in toti anii astia. Nu trebuie reset, nu trebuie nimic.
O singura nemultumire am: nu pot sa criptez WPA pe el (pentru Macuri), dar asta se prea poate sa fie nepriceperea mea (si prea micul interes).
Eu nu am scris, pentru ca nu am ce sa recomand: routerul WiFi pe care-l folosesc de ani de zile nu se mai fabrica. E un SMC si au trecut zeci de TB prin el in toti anii astia. Nu trebuie reset, nu trebuie nimic.
O singura nemultumire am: nu pot sa criptez WPA pe el (pentru Macuri), dar asta se prea poate sa fie nepriceperea mea (si prea micul interes).
Prețurile de pe emag plasează routerele Apple la ceva mai scumpe decît cele mai ieftine routere d-link și asus, dar mai ieftine decît altele… Știu și eu? Dacă merg, sînt bune toate, nu?
Off…, am reusit sa va atat…
Oricum alegerea mea este facuta si azi voi face comanda ca cel mai curand posibil sa am jucaria, ca tare nevoie am de ea!
Treaba cu resetatul si cu schimbaarea de passwors fregvent o stiam de pe ce am citit pe forumuri, asa ca nu-mi bat capu’.
Dupa ce voi utiliza si voi intampina eventuale probleme promit sa revin si sa mai “rumegam” un pic problemele cu routerele wi-fi.