Aruncați YM la gunoi, ștergeți tot ce ține de el (AppZapper, AppCleaner, AppTrapp, la alegere) reinstalați. Descărcați direct de la apple.com Safari și reinstalați. Da, merge reinstalat. Curățați tot cu Onix sau MainMenu. Verificați la setările YM “behynd proxy” și default” În Leopard apare un mesaj de genul “Allow Yahoo Messenger to accept incoming/outgoing….” Sper că ați răspuns cu Yes, că altfel ne zbatem degeaba. Imposibil să nu meargă. Dă-l dracu’, la atîția alții merge. Eu am tot G4, Macmini, cu Leo. Și merge.
Acuze ca nu am raspuns da am avut o droaie pe cap. Si in plus abia acum am vazut postul… mai scapa unele necitite. Vad ca a raspuns .ral:cr in locul meu
@.ral:cr vezi sa ai pluginu de flash up to date si sa ai allow la webcam, merge si microfonul .... pe firefox. Pe Safari nu am incercat.
EDIT: si am macam instalat. Nu stiu daca are vre-o relevanta…
Eu am Tiger si merge.
Singura explicatie pe care o gasesc chiar acum e o schimbare de prmisiuni INTERNE ale aplicatiei.
Hai sa incercam asa: Click pe aplicatie. Get Info. Vezi daca e a ta. Apoi, click dreapta pe aplicatie, package content. Schimba si aici permisiunile.
Sper sa mearga.
Nu stiu daca numai la mine sau la toti cei care folosesc Yahoo Messenger pe mac apare problema asta nu mi se vede poza de pe alte calculatoare !! indiferent ce poza pun. Cu mesul 2.5.3 am inteles era vechi…3.0 beta 1 era primul din seria 3.0 acum si dupa beta2 si bet 3 tot nu se poate sa mearga o chestie asa de micuta ...bine ca or reusit sa faca apelurile vocale.. ca erau de tot risul numai pe Mac mess-ul nu avea voce… pe Win avea si joculete, si teme, si emoticoane noi ...
Scuzati tonul… dar simteam nevoia sa-mi zic si eu oful ! sper sa nu fi suparat pe cineva.. dar am devenit de curind macuser.. si am renuntat definitiv la Win..si in momentul cind eram intrebat de cunoscuti despre mac .. le ziceam tot felul de plusuri (pentru ca chiar le are) iar la minusuri adaugam lipsa apel vocal mesenger (la noi in Romania Yahoo este cel mai folosit deci era un neajuns major pt unii).
Am cautat cu search in forum si am gasit foarte multe topicuri mai mult sau mai putin legate de tema asta asa ca rog pe cei care pot sa ma ajute cu niste informatii legate de subiect sa-si scrie parerea.
asta cu poza o face si la mine de mult timp. Ideea e sa fie mica poza pe care o vrei drept avatar. Daca sari de 500k cu poza, uneori nu ti-o baga la ” vedere”
lasa ca pe adium nu merge dintotdeauna. pe yahoo neupdatat imi merge in principiu.
Pe Adium a mers o vreme; de curind am ridicat eu niste tichete atit la Adium cit si la Pidgin. Asta dupa ce am facut niste teste impreuna cu unul din developerii de la Adium.
Se pare (spune cineva de la Pidgin) ca e vorba de un checksum folosit la transferul de fisiere—poza, cind e trimisa la server, foloseste pare-se fix acelasi protocol ca si transferul obisnuit de fisiere, care, mai nou, nu mai merge nici asta—si care pina acum ar fi fost ignorat de Yahoo, dar acuma nu mai e.
Asta nu explica insa de ce nu functioneaza clientul nativ, insa sprijina ipoteza ca “e de la ei”.
Nu inteleg pe Adium sau pe Yahoo nu merge transferul de fisiere ?? Pai daca pe yahoo, inseamna ca iar au facut-o de oaie pentru ca pe unele versiuni a mers transferul de fisisere (nu prea grozav dar a mers) iar pe altele defel ... nu stiu ce sa zic…ma declar dezamagit voi nu ? Cred ca am sa caut totusi un alt client de chat ....curind
O zi buna
Salut baieti!
Am Macbookul din semnatura, cu 10.5.2 pe el. Il am de cateva luni si nu am avut nici un necaz cu el.
De fapt, ceea ce mi se intampla acum nu este chiar necaz, dar e al naibii de neplacut. Iata:
S-a bulit yahoo messenger. Din toata lista de vreo 70 de oameni, imi arata numai o persoana available. Restul apar ca offline. Mi s-a parut ciudat, si am intrat de pe PC-ul sotiei, deci am vazut ca erau online mult mai multi. Asa ca am restartat MB-ul, pentru a avea a aceeasi problema: imi arata o singura persoana available din vreo 20 cate sunt de fapt. OK, dau jos messengerul cu appdelete, il iau din nou, il instalez si incerc din nou. La fel. Imi vine sa imi iau campii. Mentionez ca situatia e exact la fel si in Adium: imi arata online o singura persoana, din vreo 20 cate sunt de fapt available.
Celelalte conturi pe care le-am incercat (sotia, amici) sunt OK. Numai al meu e varza. Dar de pe alte “masini” totul mere bine.
Deci: sugestii? a mai patit cineva minunea?
Mersi
Daca intri pe messenger de pe web e aceeasi problema? Nu stiu daca are vreo importanta sau nu, oricum Yahoo Messenger pentru Mac are multe bube… Eu nu pot sa primesc fisiere, uneori imi afiseaza si mie status-uri aiurea, mai nou nu mai merge sa apar online numai pentru unii din lista, s.a.m.d. Sa speram ca o sa iasa intr-un tarziu din stadiul beta si o sa mearga mai bine…
daca intru de pe web e ok.
intre timp s-a remediat si adium. astept, poate da dumnezeu dragutu si se remediaza si messengerul lui yahoo.
dar e fff ciudat.
bine ca pana la urma se pare ca nu ii mai cumpara microsoft pe yahoo, ca se imputea si mai tare treaba.
messengeru e cam de kkt, ca sa zic asa… la mine “ingheata” non-stop, de exemplu… a trebuit sa revin la asium… dupa inima mea as folosi iChat… e super tare, dar n-am cu cine vorbi…. :D