iStyle Cluj - cum am economisiti 200 RON
Va salut!
Am sambata seara in Polus in CJ la iStyle, hotarat sa imi cumpar un BookArc for Air de la TwelveSouth - 196 RON, pe site la furnizor 39.9$ - am zis ca nu ma complic sa il iau de pe net, ajut economia locala si platesc un adaos de 60% (desi ma indoiesc ca ei il cumpara la 39$)
Pentru prima data am fost si eu la Noaptea Alba a reducerilor si singurul magazin INCHIS din Polus dupa ora zece a fost iStyle. Aveam banii in buzunar, nerabdador sa-mi iau stand-ul stiind ca iStyle nu are reduceri, dar asta nu era o piedica.
Nu stiu de ce era inchis magazinul, probabil ca au fost deschisi in alti ani si au constatat ca nu se justifica…personal cred ca e o decizie proasta. A fost foarte muuulta lume, o gramada de studenti “boboci” care nici nu stiua pe unde e toaleta. Era o ocazie buna sa puna mana pe un iPod macar…sa si-l doreasca si sa ceara bani de-acasa.Ca sa nu mai zic de un Air…. In fine…asa sunt unele firme din Romania - fara viziune pe termen lung - daca nu vand ACUM…la ce sa imi bat capul.
Dar eu am fost insistent, am revenit duminica sa-mi iau standul, tot cu banii in buzunar. Intre timp am mai cautat pe net si am vrut sa vad si cum arata un BookBook for Air de 13” - 79.9 $ la furnizor - 459RON la iStyle - 85% adaos.
Si acum distractia:
Baiatul din magazin (serviabil in alte ocazii de altfel) era ocupat cu niste clienti, eu ma postez in fata vitrinei, zaresc mai multe BookBook-uri, la fel si stand-ul, bucuros ca sunt pe stoc, astept ca duduia sa termine de indosariat ceva si sa ma intrebe cu ce ma poate ajuta.
Astept….nimic.
Ma ardeau banii in buzunar, sotia era si ia in zona si nu are rabdare cand e vorba de gadgeturi, o rog totusi pe duduie sa ma ajute. Nu avea BookBook de 13 pt Air, numai de 11. O rog sa mi-o arate totusi si…imi face hatarul. Frumos! Vreau! Ma ajuta spunandu-mi ca se potriveste cea pentru MBpro la Air de 13. ??!!!?? Insist sa ii explic ca MBPRO e de 2 ori mai gros ca Air, ea nu se lasa… nu e mare diferenta in opinia ei. O intreb daca nu au la Bucuresti sau daca poate sa comande.
Raspunsul pe un ton iritat:” Noi nu comandam doar o singura bucata…doar nu credeti ca o sa comandam o singura husa?! Noi comandam mai multe si ...si de 13 pt Air nici macar nu am avut vreodata. Si nu cred ca o sa se mai comande…”
Ma intreb oare ea stie cate filiale are iStyle prin Europa? M-am mirat cand am vazut un magazin iStyle si in Dubai de unde am luat un iPad 2 acum cateva luni…! Si ea imi spune ca nu comanda o singura bucata….
Imi face totusi favorul sa imi ia datele de contact si “in cazul in care apare” ma contacteaza- Yeah right! Cred ca a si aruncat biletelul - e un telefon pe care nu o sa il astept!
Si totusi - eu am venit sa iau standul - o rog sa mi-l arate- il iau eu de pe raft ca nu ajunge - nu pot deschide cutia (cred ca se sperie ca o sa rup ambalajul - observ ca se agita si o rog pe ea sa il desfaca). Nu poate…merge la colegul care reuseste.
Deja e nervoasa…imi transmite si mie starea de agitatie - sotia de langa mine la fel. Restul discutiei nu mi-l mai amintesc a intrat sotia pe fir (doar trebuia cineva sa o puna la punct
) ...ceva legat de o bucata de metal care costa 200 RON . In fine…ma enervez, ii multumesc si ii spun ca ma mai gandesc.
Precizez ca eram imbracati chiar elegant vorba aia ...“de duminica”.
Am mers la o cafea ...sa ne calmam, mirati de cele intamplate. Incercam sa imi amintesc atmosfera din Apple store din Londra unde am pierdut cateva ore bune…si ma gandeam ca ar trebui sa ii trimita pe vanzatorii de Apple din Romania acolo. Sau macar la un McDonalds pt un stadiu de pregatire sa isi exerseze zambetul….
Concluzii:
- Nu o sa mai imi las de acum incolo banii mei la iStyle decat in caz de maxima urgenta si doar pentru accesorii (gen se arde un alimentator sau nu mai merge vreun cablu/adaptor).
- Desi pana acum nu ma interesa in mod deosebit aspectul asta,dar acum mi se par exagerate adaosurile practicate. As plati bucuros, dar macar sa se comporte angajatii ca lumea…. Asa, si sa dau aproape dublu pe ceva si sa fiu tratat ca si cum mi se face o favoare pe banii mei…e total aiurea.
- Pana una alta mi-am dat seama ca nici macar nu am nevoie de stand-ul ala- am gasit o solutie de compromis pana una alta - vezi atasate pozele ( eu un rack pt dosare de la David Allen - fabricat de Fedon). Am economisit minim 200Ron (nu iau in calcul si husa ce o doream)
- Daca o sa mai intru in iStyle Cluj?!- Probabil daca il vad pe Alex inauntru (desi in ultima vreme nu l-am mai prins).
- Cumpar online - ebay amazon whatever. E si mai ieftin si macar evit sa ma enervez pe banii mei.