2 din 7
2
Ce masina sa-mi iau?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Eu recomand Volkswagen Polo daca il incadrezi in buget. E model nou si e masina nemteasca. Ce altceva mai vrei? smile

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Altero, nu-i asa ca topicul asta te ajuta sa iei o decizie? LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

smile
Sa stii ca tocmai asta vroiam, sa aud pareri, de preferat ale celor care se pricep mai bine ca mine (ceea ce nu e greu de loc) sau ale proprietarilor.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vorba lui Iaru: orice sofer isi lauda masina… n-ai sa auzi “bai, nu-ti lua marca X, am eu si am luat mare teapa”. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

eu am un renault megane, luat de la IPSO.

masina e per total ok. m-a lasat in drum odata in primul an (cu un defect la un computer de bord).
mai intra apa din cand in cand in interior, cand se infunda ceva, n-am inteles exact ce.
ca numar de probleme, comparabil cu alte marci ale colegilor de birou.

la IPSO nu pot sa spun ca merg cu placere, iar de renault romania am fost dezamagit total in singurul moment cand am incercat sa trec peste IPSO revoltat fiind de lipsa lor de cooperare.

impresia mea a fost ca IPSO/Renault nu incearca sa castige clienti si nici sa-i pastreze, multumiti fiind cu pozitia lor in piata.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Acu’ ma bag si eu ca musca-n lapte, da’ am vazut aici ca nimeni n-a zis nimic de micutzul Matiz. Uite, eu mi-am luat unul in septembrie trecut, am facut 5.000 km cu el pana acum si n-am avut probleme. Am luat o varianta de echipare medie. Fata de versiunea standard are AC, radio-casetofon, oglinzi reglabile din interior, ma rog, mai multe. Pretul a fost de 6.700 E si, cu tot cu acte, 7.000. Varianta Full option (cu ABS, Airbag, geamuri electrice etc.) era atunci 7.200 E. Si, da, am avut prima revizie gratuita (5.000 km sau 3 luni) si garantie 3 ani. Mi-a fost frica ca nu-ncap in ea (am 1.92) dar sa stii ca stau mai comod decat in Cielo. Te simti in ea ca in camion. Portbagajul e cam micut, dar eu zic ca e doar parerea mea, obisnuit cu cel de Cielo in care poti sa si dormi daca te chinui un pic grin
Bafta la cumparaturi si tine-ne la curent! Stii ca tre’ s-o uzi ca sa mearga bine, nu? wink

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Steji are dreptate, tot 1,92 am si eu si intr-adevar mi s-a parut Matizul mai comod decat Cielo pe locurile din fata. smile
Hai sa mai adaug si eu niste informatii pe care le-am cules in investigatiile mele pe aceeasi tema (si eu vreau masina):
- Peugeot cica ar avea dezavantajul ca piesele sunt scumpe, si un multe cazuri se gasesc greu la noi. Un amic de-al meu are un 206 si si-a indoit bara aia din spate. A durat 3 saptamani pana i-au adus alta din afara. Asta se intampla in Iasi.
- Despre Renault Clio se spune ca-s facute in Turcia si au destule hibe.
- La Skoda, am auzit si eu zvonul potrivit caruia daca vrei sa ti-o dotezi mai binisor, pretul sare mult peste valoarea initiala atractiva. Trebuie sa spun ca in primavara asta am facut vreo 2000 de km cu o Skoda Fabia Sedan (in postura de copilot smile ) si masina s-a comportat ireprosabil. E un pic cam lenesa la urcusuri, dar altfel mi s-a parut OK.
- Versiunile ieftine de Fiat cica nu se merita deloc, lasa de dorit la finisaje si performante.

Eu iti recomand sa iti iei liber 3-4 zile, si sa faci niste test-drive-uri pe la toti producatorii. O sa simti imediat ce masina ti se potriveste.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 22 Iunie 2006 01:15 PM

Steji are dreptate, tot 1,92 am si eu si intr-adevar mi s-a parut Matizul mai comod decat Cielo pe locurile din fata.

Si p-alea din spate e la fel. Eu circul, de regula, cu sotia in dreapta si cu soacra pe locul din spate. Tot de regula, ne tragem scaunele cu 1 - 2 cm mai in fata doar din respect. Si soacra-mea nu-i tocmai o silfida (nu detaliez ca poate-si mai baga ochiul p-aici nevasta-mea si dup-aia sa vezi ce ochi o sa am eu grin )

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daca fiabilitatea reprezinta un criteriu de luat in seama pt tine, atunci:
http://www.automarket.ro/news/article.php?article_id=318

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

fratele meu are un matiz de vreo 4 ani si a schimbat la el un amortizor. Are aproape 100.000 de km.Nu m-am gandit la el cand ai mentionat bugetul, dar daca poti sa treci peste marimea portbagajului ..e o alegere buna si de diferenta iti iei un power pc ... grin

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leeloo - 22 Iunie 2006 01:49 PM

fratele meu are un matiz de vreo 4 ani si a schimbat la el un amortizor. Are aproape 100.000 de km.Nu m-am gandit la el cand ai mentionat bugetul, dar daca poti sa treci peste marimea portbagajului ..e o alegere buna si de diferenta iti iei un power pc ... grin

da, da, da (si nu da-da-da.com sau .ro wink )... scule, scule, scule….  cool grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

OK. Si eu ma pricep destul de bine la masini (mult mai bine ca la MAC-uri smile ) si iti spun cateva sfaturi fara a-ti recomanda special o masina. In functie de ce vrei se pot face recomandari.

1.Intai stabilieste-ti exact pretul maxim pe care esti dispus sa il platesti pentru o masina.
2.Stabileste-ti prioritatile. La 12.000 EUR poti cumpara masini cu caracteristici foarte diferite:
  a). cea mai mainstream varianta include masinile in 2 volume cu hayon (portbagajul ala cu geam spate incorporat) - 206 ca spatiu este la segmentul inferior al clasei, Grande Punto la cel superior   d.p.d.v al dimensiunilor si spatiului interior; aici includem si Fiesta,Clio,Polo,Swift si mai important Toyota Yaris;
  b). daca ai nevoie de un spatiu mai mare poti opta pentru una in 3 volume cu portbagaj clasic : Albea,Accent sau Logan sunt aici;
  c). mai ai posibilitatea de a opta pentru un monovolum de clasa mica la 12.000-13.000 EUR CIP cum ar fi Meriva sau Idea care este mai functional in interior ca restul;
  d). exista si optiunea unui mic 4x4 destul de descurcaret si aici ma refer la Panda 4x4;
3.Dupa ce te hotarasti la 2-3 modele din multitudinea de optiuni MERGI NEAPARAT la test-drive-uri. Multa lume subestimeaza importanta lor dar cele 2-3 zile pierdute au o importanta extrem de mare. Incearca sa vezi in care masina te simti cel mai bine cand conduci (asta conteaza cel mai mult) si nu prea asculta dezinformarile dealer-ilor cu care mergi. TU cumperi masina , nu ei !
4.Gandeste-te asupra modalitatii de plata si a timpului cat vei tine masina. Trebuie sa te gandesti care va fi valoarea si valoarea ei la revanzare.

Cam asta ar fi momentan. Nu ezita sa ma intrebi ce vrei si nu voi ezita sa iti raspund in masura in care stiu.

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=7561. aici gasesti informatii despre masini. din pacate nici eu nu ma pricep la ele.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ce spune birfa din tirg: skodele nu mai sunt ce-au fost atunci cind le-au preluat nemtii, also vw mai noi, de 3 ani incoace…
or fi stiind ei, samsarii de masini wink

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

Mai uitati-va si spre masinile japoneze. La ora actuala bat toate marcile europene!
Eu as merge pe Honda, Toyota, Mazda.
Nu sunt conducator auto dar am observat multe switch-uri printre colegi, prieteni.

2 din 7
2

‹‹ Opera. O versiune impresionanta      plotere ››