1 din 4
1
Why Linux sucks
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

Why Linux sucks (at least on the desktop) and what needs to be done to fix it.

http://lunduke.com/?p=429

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

prea lung, prea geeky. sa faca cineva un rezumat daca are chef.

oricum, linux sucks pentru ca tipii sunt incapatanati si nu vor sa accepte ca fara standarde si organizare, sistemul e belit. de-aia e apple apple si restul nimic!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Dupa mine sucks pentru ca e impartit in “n” distributii,niciuna completa.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

Fiecare sistem isi are punctele forte si slabiciunile, nu putem afirma ca unul este din toate punctele de vedere mai bun decat celalalt. Pe Linuxul de exemplu exista sisteme de package management foarte performante, incomparabil mai bune decat MacPorts, Fink sau Homebrew. Cat de simpla este instalarea unui pachet PKG pe Mac, atat de complicata este dezinstalarea.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.12.09
pămătufu’ - 26 August 2010 09:28 AM

de-aia e apple apple si restul nimic!

Omnia vanitas grin

Semnătură 

iMac “Core 2 Duo” 3.06 21.5-Inch (Late 2009)
iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

oricum, linux sucks pentru ca tipii sunt incapatanati si nu vor sa accepte ca fara standarde si organizare, sistemul e belit. de-aia e apple apple si restul nimic!

Wait, what?
Poate vrei să detaliezi puțin și să explici de ce pagina asta, nu merge decât pe Safari, deși se laudă că e HTML5 (teoretic un standard independent de browser).

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07
aronvirginas - 26 August 2010 12:56 PM

Fiecare sistem isi are punctele forte si slabiciunile, nu putem afirma ca unul este din toate punctele de vedere mai bun decat celalalt. Pe Linuxul de exemplu exista sisteme de package management foarte performante, incomparabil mai bune decat MacPorts, Fink sau Homebrew. Cat de simpla este instalarea unui pachet PKG pe Mac, atat de complicata este dezinstalarea.

Cu care încă nu poţi să faci un update ca lumea pentru că Linux nu are un ABI stabil şi ai toate şansele să te trezeşti că nu îţi mai merg driverele :D. Sau cu care îţi poţi instala nişte programe excelente ca Emacs, după care poţi petrece trei zile de vis încercând să-ţi faci setupul multi-monitor să meargă ca să te poţi apuca de treabă cum trebuie.

Sigur că dpdv-ul ăsta toate sug, dar eu unul, când văd o prezentare de genul ăsta, mă bucur şi încerc eventual să mă gândesc la soluţii. Nu mă ajută cu nimic că am un package manager grozav şi suport pentru 4096 CPU-uri când trebuie să zic Hare Krishna de 128 de ori în speranţa că de data asta o să meargă cum trebuie wireless-ul.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
donkey - 27 August 2010 06:30 AM
aronvirginas - 26 August 2010 12:56 PM

Cu care încă nu poţi să faci un update ca lumea pentru că Linux nu are un ABI stabil şi ai toate şansele să te trezeşti că nu îţi mai merg driverele :D. Sau cu care îţi poţi instala nişte programe excelente ca Emacs, după care poţi petrece trei zile de vis încercând să-ţi faci setupul multi-monitor să meargă ca să te poţi apuca de treabă cum trebuie.

Sigur că dpdv-ul ăsta toate sug, dar eu unul, când văd o prezentare de genul ăsta, mă bucur şi încerc eventual să mă gândesc la soluţii. Nu mă ajută cu nimic că am un package manager grozav şi suport pentru 4096 CPU-uri când trebuie să zic Hare Krishna de 128 de ori în speranţa că de data asta o să meargă cum trebuie wireless-ul.

Intr-adevar, update-urile de kernel au avut tendinta de a distruge driverele, dar de cel putin un an nu m-am intalnit cu astfel de probleme. Nu neg existenta problemelor si nici faptul ca Linux-ul nu este neaparat sistemul celor lenesi. Insa si Windows-ul si Mac-ul au suficiente neajunsuri, astfel incat orice sistem folosesti, esti supus unor compromisuri. Sub Linux ai usor mai multa libertate, insa si usor mai mult de lucru pentru a-ti configura sistemul astfel incat sa fie comod.

Semnătură 

MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

fara standarde [...] sistemul e belit

Ce standarde iti lipsesc din Linux? Intr-adevar in unele distributii lipsesc codecuri pentru unele formate multimedia proprietare (nicidecum standarde!) - cum ar fi MP3, H.264 etc. Lipsa acestor codecuri are cauze filosofice: sunt excluse deoarece contravin ideii de software liber. Cu toate acestea complexitatea instalarii unui codec pack care sa la acopere toate formatele proprietare populare este de ordinul catorva click-uri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 15.11.08
rorschach - 26 August 2010 09:15 AM

Why Linux sucks (at least on the desktop) and what needs to be done to fix it.

http://lunduke.com/?p=429

Alt cont in genul absolutep0wer ?

Semnătură 

Setup: cateva produse Apple pe care nu simt nevoia sa mi le afisez aici.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cand zic standarde nu ma refer la formatele fisierelor. ma refer la un singur sistem desktop, un singur package manager, aplicatii universale (care merg pe toate sistemele, nu doar pe anumite distributii), drivere universale, filesystem identic (fiecare distributie isi salveaza fisierele de configurare, de exemplu, unde ii place ei) si asa mai departe. asta ca sa nu mai vorbim de librariile necesare instalarii programelor, care dau probleme de te doare capul!

@wally schira: e simplu prietene: doar apple are un browser cu suport de html5 la momentul actual! de-aia!

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Şi uite aşa se ajunge la discuţii gen softpedia în care utilizatorii de winblows critică Apple si MacOs neavând, de fapt, habar cu ce se manâncă. Eu am MacBook, folosesc aproape exclusiv MacOs însă nu m-aş aventura până acolo încât să spun că Linux sucks. Am lucrat în linux încă de pe la începuturi când nu exista interfaţă grafică, erau două-trei distribuţii şi configurai totul la mână. Aşa cum Mac-urile nu-s pentru oricine la fel e şi cu linuxul. Faptul că există nşpe distribuţii e legat de libertatea pe care ţi-o conferă kernelul. Practic faci ce vrei tu în sistem şi ţi-l configurezi aşa cum îţi place.

@pămătufu’: şi Chrome e un browser cu suport HTML5. un tabel cu ce suportă fiecare browser găseşti aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai da, insa nimeni nu zice ca kernel-ul linux sucks. cand zic linux, ei (si eu) se refera la o distributie linux. si alea is vai si-amar de capul lor. sunt cateva care mai misca ceva (suse, redhat, ubuntu) insa si acolo apar vesnicele probleme cu dependetele.

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

sucks pentru că-și alege cu grijă utilizatorii?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
pămătufu’ - 27 August 2010 08:43 AM

pai da, insa nimeni nu zice ca kernel-ul linux sucks. cand zic linux, ei (si eu) se refera la o distributie linux. si alea is vai si-amar de capul lor. sunt cateva care mai misca ceva (suse, redhat, ubuntu) insa si acolo apar vesnicele probleme cu dependetele.

Atunci specifică. Distribuţia linux X sucks pentru că... Altfel, nu te comporţi altfel decât francezii, italienii sau spaniolii care spun ca românii sunt nişte hoţi şi cerşetori. Generalizarea nu este uneori bună.

Şi apoi, majoritatea distribuţiilor sunt gratuite, le poţi downloada de pe net. Nu poţi cere ca un produs pe care-l iei şi-l foloseşti moca să aibă exact programele pe care crezi tu că ar trebui să le aibă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 15.11.08
Wally Schirra - 27 August 2010 05:58 AM

Wait, what?
Poate vrei să detaliezi puțin și să explici de ce pagina asta, nu merge decât pe Safari, deși se laudă că e HTML5 (teoretic un standard independent de browser).

Merge la fel de bine si pe Chrome/Firefox/Opera.

Semnătură 

Setup: cateva produse Apple pe care nu simt nevoia sa mi le afisez aici.

1 din 4
1

‹‹ Ubuntu 10.04 pe PowerMac G4      Linux pe Mac ››