Wow
...
Ce rau imi pare ca, manat de o suta de reviewuri de pe net si o suta de diverse pareri de pe forumuri, m-am dus repede si mi-am luat un netgear 7500…
Am vazut mesajul, pt care multumesc, @hamilton o jumataate de ora mai tarziu.
Nu-i nimic, vad ce fac cu netgear-ul si cred ca imi comand si un extreme AC.
Si oricum, revin cu concluzii si dupa ce testez combinatiile mele.
Apropo de servere, s-a intamplat sa prind viteze si mai bune de la NextGen, desi si eu am tot RDS ca provider. Poate oi sta prost la alegerea DNS-urilor (?)
Exact aceiasi alegere a trebuit sa o fac si eu acum 2 ani.
NetGear (dar alt model, nu mai stiu care era) sau Airport Extreme.
Eu zic ca am facut alegerea buna.
Mno
La 9:13 am citit asta, in 5 minute am plecat la iStyle AFI si am luat un airport Extreme!
Am venit acasa bucuros dar, din pacate, m-am bosumflat imediat…
N-am reusit sa scot mai mult de 200Mbps cu Extreme-ul AC.
In schimb, NETGEARul se comporta impecabil. 800-900 download si 200 upload, indiferent ca e pe RDS (providerul meu) sau cam orice altceva (NextGen, Telekom, Orange, etc)
Iar de pe un Macbook Pro cu wifi AC prind lejer peste 600 download. Si scot 300 si de pe un Mac Mini generatie 802.11N. (!)
Acum, NETGEAR arata ca routerul lui Batman (nuuu, asta NU-mi place ) iar Airportul ar fi aratat foarte frumos. Numai ca din pacate, am nevoie de viteza si asta e mai important.
Din cate vad pe diverse forumuri, 2-300 e cam viteza pe care o prind majoritatea cu Extreme-ul. De curiozitate, al tau a fost cumparat din Romania? Ca pe aici toti se cam vaita, cel putin pe reviewurile emag cam asta vad. Ce naiba, asta e doar la noi, in Romania?
Oricum, @hamilton, merci pt tete si pt efort si bafta in continuare cu Extreme-ul, eu ma duc sa-l returnez maine , n-am avut acelasi noroc.
Surprins de vitelezele obtinute de tine Hamilton, eu pe un Time Capsule AC nu reusesc sa scot pe wifi 5ghz mai mult de 160 Mbps, testul efectuat pe un rMBP late 2013 deci AC iar abonamentul este cel de 500 de la rds, mi s-a parut inutil sa fac upgrade la 1000 in conditiile in care nu pot sa depasesc 500.
Poate ai vreo setare diferita sau ai ceva schimbat, la transmit rate imi apare 877 Mb/s.
Tin minte cand am testat si ethernetul nu prindea mai mult de 250 de Mbps, din ce m-am documentat ar fi o limitare din cauza lipsei de hardware NAT.